KVKK Nedir?

KVKK Nedir?

Bilindiği gibi dijital verilerin artık elde edilmesi ve kayıt altına alınması çok kolay. Bu kapsamda ortaya çıkan güvenlik açıklarını kapatmaya yönelik yapılan düzenleme yani kvkk nedir? Dilerseniz hep birlikte inceleyelim. Açılımı tam olarak (kişisel verilerin korunması kanunu) olan bu yasa çerçevesinde, dijital veya belge niteliğinde elde edilen verilerin ne şekilde kabul edileceği ve bu verilerin nasıl kayıt altına alınması gerektiği belirli esas ve kriterlere bağlanmıştır. Bilindiği gibi birey özel bir kişilikten oluşur ve bu tamamen özel varlık statüsünde değerlendirilir. Sözgelimi gizlilik içerisinde kalması gereken hasta doktor diyalogu, kişinin banka hesapları ve işlemleri, bireyin hastane tetkik sonuçları, nüfus cüzdanı fotokopisi kişisel fotoğraf, siyasi, felsefi veya dini bağlamda kişinin görüşlerini yansıtan veriler, dernek ya da vakıf üyeliği gibi daha onlarca veri kişisel veri kapsamında sayılmaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu İlk Olarak 2016 Yılında Yürürlüğe Girdi

Tüm dünyada kabul gören de ve ülkemizde ilk olarak 2016 yılında yürürlüğe giren kişisel verilerin korunması kanunu veriyi kabul eden her türlü kamu-kurum ve kuruluşu ile özel teşebbüsün tamamını bağlayıcı niteliktedir. Dolayısıyla başta devlet kurumları olmak üzere verileri kabul eden veya arşivleyen tüm özel sektör işletmeleri kanun kapsamında bu verileri korumakla mükelleftir. Elbette bu hassas konuda belirlenmiş kriterler ve metodolojik teknikler uygulanmak durumundadır. Oldukça ayrıntılı bir altyapı hazırlanmasını gerektiren bu sistematiğin yerleştirilmesi ve kanunun öngördüğü şekilde işletilmesi gerekecektir. Bu noktada firmamızın sizlere kvkk danışmanlığı hizmetleri verebileceğini belirtmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Eğer sistematiği nasıl kuracağınız veya nasıl hareket etmeniz gerektiği? Noktasında bir danışmanlık hizmetine ihtiyacınız bulunuyorsa? Ayrıntılı eğitimlerimiz ve yönlendirmelerimiz ile bu alt yapıyı kurmanıza katkı sağlayabileceğimizi bilmenizi isteriz.  

Kvkk Danışmanlık Hizmetleri İle Hata Oranını Minimuma İndirmelisiniz

Tabii ki kişisel verilerin korunması noktasında oluşan güvenlik açıkları sebebiyle bireyin toplum içerisinde veya bulunduğu Aile yapısı içerisinde zor durumda kalması olasılığı göz önüne alınarak hazırlanan bu yasa bireyi korumayı hedefliyor. Bir kişinin tüm yaşantısını olumsuz etkileyecek veya mesleki kariyerinin önemli ölçüde zedelenmesine yol açabilecek her türlü bilginin saklanması ve zamanı geldiğinde imha edilmesi gibi birçok ayrıntının yer aldığı kvkk danışmanlığı hizmetlerimizden faydalanmanızı mutlaka öneriyoruz. Lütfen kvkk ile ilgili olarak sormak istediklerinizi bizlere aktarınız. Sizleri cevaplamaktan onur duyarız.

#kvkkNedir #kişiselVerilerinKorunmasıKanunu #kvkkDanışmanliği #apakAkademi 

Apak Akademi'yi
Sosyal Medyada Takip Edin!

Call Now ButtonHemen Ara